franse-hangoor.com
Dé leukste franse-hangoor site van Zuid Holland
HomeAlgemeenKonijnenTe koopFoto'sFavoriete linksContact
Mijn hobby
NIEUWS
Mijn hobby

Dieren zijn altijd al mijn grootste hobby geweest. Als kind al had ik katten als huisdier. Het waren mijn grootste vrienden.  nadat ik ben gaan samenwonen zijn hier weer 2 katten in huis gekomen.

Vijf jaar geleden zijn we voor ons eerste konijn gevallen: SIEPIE een lion-head. Ik heb haar meegenomen onder het mom van "dwerghangoor" (wist ik toen veel...). Uiteindelijk bleek ze natuurlijk helemaal geen dwerghangoor te zijn maar een flink formaat konijn. Een pittige dame met een interessant karakter. Hier blijk ik vaker voor te vallen. Zij heeft in de zomer van 2006 een nestje gekregen: 1 dame en drie heren. Dat was in mijn beleving heel bijzonder om mee te maken.
We hebben twee van deze mannen gehouden. Eén daarvan heeft "Sidonia" als gezelschapsmaatje: Nederlands hangoor en de andere is het maatje van Sofie.

Zoals je wellicht is op gevallen beginnen al onze konijnennamen met een "S". Waarom? We zijn met Siepie begonnen en het leek ons wel leuk om de "S" erin te houden. Suggesties zijn natuurlijk altijd welkom !!

Kortom voldoende dieren om me mee bezig te houden.

Deze hobby is geheel bij toeval ontstaan. Inmiddels heb ik mij aardig verdiept in de materie rondom (FH) konijnen. Ik ben zelf de hokken gaan bouwen waarbij ik het aangezicht en de bruikbaarheid van de hokken heb kunnen combineren.

De komende jaren wil ik mij gaan toeleggen op het fokken van de FH met de tentoonstelling(en) als doel.

René

HomeAlgemeenKonijnenTe koopFoto'sFavoriete linksContact