franse-hangoor.com
Dé leukste franse-hangoor site van Zuid Holland
HomeAlgemeenKonijnenTe koopFoto'sFavoriete linksContact
Mijn hobby
NIEUWS
NIEUWS

28 januari 2013

Hierbij eindelijk weer eens een update vanuit mijn franse hangoor stal, niet dat er niks te melden is maar door alle drukte is het er gewoon niet van gekomen. hierbij een kleine samenvatting 
we zijn verhuisd met meer ruimte voor de dieren, door de verhuizing is het afgelopen jaar maar 1 nestje geboren hiervan zijn 4 jongen bij mij gebleven welke een goed tentoonstellings seizoen gedraaid hebben.
de isabella franse hangoren zijn niet gebleven, we houden het bij blauwgrijs en (bont)
Helaas afscheid moeten nemen van mijn oude franse hangoorram SAM
Nieuw binnen onze stal zijn nederlandse hangoren in de kleur konijngrijs02 mei 2012

Gelukkig eindelijk weer eens wat goed nieuws te melden.
Het lukte maar niet om mijn voedsters zwanger te krijgen maar nu dan toch een mooi nestje franse hangoren.
Sjaan is 24 april bevallen van wel 8 stuks jongen 4x blauwgrijs en 4x blauw-grijs bont.

Ander nieuws is dat onze konijnenstal is uitgebreid met 2 nieuwe franse hangoren in de kleur Isabella
Hier zal mijn zoon jannick mee gaan fokken, foto's volgen spoedig.

20 februari 2012

Tentoonstellingseizoen is inmiddels achter de rug met wisselende resultaten, en nu weer op naar het fokseizoen eigenlijk had afgelopen week mijn eerste voedster moeten bevallen, maar helaas was ze toch niet zwanger.


18 Oktober

Het is inmiddels wel weer eens tijd om een update te geven naar de huidige stand van zaken.
fokseizoen is inmiddels al weer achter de rug, dus op naar het tentoonstellingsseizoen.

Alle jonge en enkele oudere dieren welke ik niet voor de tentoonstelling of fok wil inzetten hebben
inmiddels een goed plekje gevonden.

27 augustus jongdierendag gehad van de plaatselijke kleindiervereniging, 3 franse hangoren meegenomen,
Een konijngrijsbonte ram en blauwgrijsbonte voedster en een konijngrijze ram. De bonte ram en voedster hebben beide een nette ZG gescoord. De konijngrijze ram een F 95.Dus met een goed gevoel naar huis.
11 september fokkersdag van de speciaalclub (hangoorfokkersclub). Ook hier dezelfde 3 dieren mee naar toe genomen.
De blauwgrijsbonte voedster wederom een nette ZG. Helaas scoorde de konijngrijsbonte ram nu een O ivm een te grote beenvlek dus om teleurstellingen te voorkomen heb ik besloten om hem niet meer mee te nemen naar de tentoonstellingen.
De konijngrijze ram scoorde weer een F, en werd hiermee ook nog eens kampioen in de B-klasse. Dus een goed start van het tentoostellingsseizoen.
Op naar de wintertentoonstelling van de plaatselijke vereniging.

14 juli Update

Momenteel geen konijnen meer zwanger, ik heb uit de 2 nestjes van dit jaar 3 jongen aangehouden voor het
tentoonstellingsseizoen een blauwgrijsbonte voedster en een konijngrijsbonte ram en een konijngrijze ram.


06 April Geboren !!!

Vandaag is Sunnie bevallen van slechts 3 jongen.


24 Februari Geboren !!!

Het eerste nestje van 2011 is geboren. Geheel conform planning is op dinsdag 22 februari Suus bevallen van 11 jonge konijntjes. De trotse vader is Sander.

Nestje Suus 2011

02 Februari 2011
 

Begin van het nieuwe fokseizoen kijken of we weer een stapje hoger kunnen komen. Als het goed is, is de eerste voedster (Suus) inmiddels zwanger. Ik hou u op de hoogte. 

23 januari 2011 Championshow

Alweer de laatste TT van het seizoen, dit maal 2 dieren ingestuurd.
Mijn blauwgrijze voedster Sunnie een keurige ZG 93 en uiteraard de blauwgrijze ram Sjoerd welke deze maal ivm een sterke verharing iets lager scoorde dan normaal ook een ZG 93 dus 2 nette resultaten.

17 december 2010 Tentoonstelling van Boskoop & Omstreken (provinciale TT Zuid-Holland)

Hier wederom toch maar weer alle 4 de konijnen ingestuurd.
3 konijnen zijn inmiddels keurig op gewicht maar toch blijven de voedsters steken op een G,
de blauwgrijs-bonte ram krijgt nu wel weer een O ivm de te grote beenvlek.
Mijn Blauwgrijze ram Sjoerd scoort wederom een ZG 94,5 Hiermee scoort hij een 2e plaats bij de FH.
Hier ben ik uiteraard wel tevreden over.

20 November 2010 Wintertentoonstelling Nut & Sport te Poortugaal

4 konijnen ingestuurd helaas bij alle konijnen nog wat problemen gehad om ze goed op gewicht te krijgen
waardoor de uitslagen net wat lager uitvallen  1x V (blauwgrijsbonte ram welke eerder een  O scoorde ivm te grote beenvlek wel 2 punten aftrek op gewicht ) 2x G 91,5 (wanneer beide voedsters iets zwaarder geweest wareb hadden ze beiden een ZG gescoord) en 1x een ZG 94,5 (ook bij dit konijn een volle punt aftrek op gewicht helaas anders was dit een mooie F geweest)
met name op de kleur moet ik nog verbeteren de kop en de oorlengte zijn bij alle konijnen een F dus dit gaat goed

23 Oktober 2010   Start tentoonstelling-seizoen en andere wetenswaardigheden

Afgelopen fokseizoen heeft mij dit jaar 2 voedster (blauwgrijs en blauw-bont) en 2 rammen (blauwgrijs en blauwgrijs-bont) opgeleverd. De jonge konijnen hebben inmiddels de eerste tentoonstelling (jongdierendag 28-8-2010 Nut & Sport - Poortugaal) achter de rug. Tijdens deze tentoonstelling een score van 3 x een ZG en 1 x een G. Tijdens de keuring van de hangoorfokkersclub (Veenendaal 11-09-2010) 2 x ZG 1 x F en 1 x O. De O als gevolg van een te grote beenvlek bij de bonte ram. De blauw-bonte voedster heeft mij het meest verrast dit jaar (F).
Eind november staat de wintertentoonstelling van de vereniging (Poortugaal) nog op de planning.

Alle andere jongen uit het nest van Sara (14-4-2010) hebben een goed huis gevonden (zie
foto's ).

Voedster Sara is inmiddels met pensioen. Zij heeft een goed huis gevonden en brengt haar tijd door samen met haar nieuwe gecastreerde vriend Ulie. Een
prachtig plaatje samen !!


18 Mei 2010       De laatste voedster van Sanne

De afgelopen week hebben de jongen van Sanne één voor één het nest verlaten. Allemaal hebben zij een goed 'thuis' gekregen. Zelf heb ik van het nest van Sanne 2 blauwgrijze konijntjes aangehouden: een ram en een voedster. Ben benieuwd wat ze zullen gaan doen op de jongdierendag in Veenendaal in September.

Vanaf 9 juni mogen de eerste konijntjes van Sara opgehaald worden. Ook hier zal ik er 2 van aanhouden (blauwgrijsbont) voor de jongdierendag.

14 April 2010      GEBOREN  !!!

Vannacht is Sara bevallen van 8 jongen, waarvan 1 doodgeboren en 1 jong op 17 April is overleden. Deze keer is alles volgens het boekje gegaan. Nestje, bedekt met vacht. Op het eerste oog een aantal "bonte" en "effen" konijntjes. Moeder en kinderen lijken het goed te maken. Is wel heel beschermend.

16 Maart 2010    GEBOREN !!!


Vanochtend om 11 uur heeft Sanne haar eerste nestje geworpen. Wel 9 kleine konijntjes. En ook van Sanne is te zeggen dat ze haar uiterste best heeft gedaan. De hele ochtend was ze al in de weer met het bouwen van een nestje. Stro van en naar het hoekje brengen, en rond 10.45 u begon ze met haar wam "te plukken". Daarna is ze in het hoekje gekropen en heeft ze haar jongen gekregen. Een keurig nest.
Moeder en kids lijken het goed te maken.
 
2 Maart 2010  Verdriet

Sara is vannacht bevallen van een nest van 10 jonge konijnen. Alleen.....waren alle konijntjes overleden toen we vanochtend bij het hok aankwamen. Alle jongen lagen verdeelt door het hok. We hebben geen idee wat er is gebeurd. Alle konijntjes waren schoon en zagen er gezond uit. Het is en blijft voor ons een raadsel.
Met Sara gaat het gelukkig goed. Het is een ontzettende tegenvaller als we terug kijken naar hoe het vorig jaar is verlopen met het eerste nestje van Sara.

Januari 2010  Nieuwe aanwinst

Een nieuwe man die de stal komt versterken: Sjaak, een mooie blauw-grijze ram. Hij heeft een robuuste kop en is stevig van bouw. Daarnaast heeft hij een geweldig lief karakter. Hij laat zich, in tegenstelling tot sommige andere konijnen, makkelijk oppakken. Het is een echte knuffel. Binnenkort mag hij zich gaan bewijzen.
Het nieuwe hok is af. Een flat die plaats biedt aan zes konijnen.

24 November 2009

Het heeft even geduurd maar hier dan toch weer een (konijnen)up-date. Alle konijntjes hebben een goed "thuis" gevonden. Zelf heb ik één van de voedsters aangehouden Sanne. Ze is een mooie blauw-grijze voedster die afgelopen weekend op de tentoonstelling een ZG (93.5 pnt) heeft gekregen. Iets waar ik natuurlijk erg trots op ben ! In het voorjaar van 2010 zal zij gedekt gaan worden door onze andere nieuwe aanwinst; Sander. Een mooie konijn-grijze ram. Gekozen om zijn robuuste bouw en geweldig lieve karakter.
De plannen om Sofie, onze mignon voedster, te laten dekken zijn het afgelopen jaar helaas niet doorgegaan. Maar voor 2010 staat het wederom op de planning. Net als dat we Sara nogmaals met Sam zullen laten dekken. Van het nestje van Sara heb ik dit jaar geen bonte konijntjes aangehouden, maar ik hoop dat er volgend jaar mooie tussen zitten om een kansje te wagen op de tentoonstelling(en). Terug kijkend op alle perrikelen rondom het eerste nestje kan ik met stelligheid zeggen dat het een bijzondere ervaring was die ik (wij) beslist vaker mee willen gaan maken.

Daarnaast ben ik druk aan het timmeren voor een nieuw hok (konijnenflat). Momenteel heb ik twee flatten ( 1 x 2 en 1 x 3), de nieuwe flat gaat ruimte bieden aan 6 hokken/konijnen.

Kortom wordt vervolgd.....

25 Mei 2009

De kleine springers zijn inmiddels al aardig gegroeid en doen voor elkaar niet onder. Eénmaal uit het hok razen ze de tuin door en maken gekke 'konijnen'-sprongen. Ze kunnen zich al aardig redden. Eten en drinken lijken ook één van de favoriete bezigheden. Het is geweldig om te zien hoe ze naar je toekomen als je in de tuin op de grond gaat zitten. Ze zijn nieuwsgierig en bepaald niet eenkennig.
Vandaag is het ACHTSTE konijntje gereserveerd. Zo langzamerhand lijken alle konijntjes een leuk bazinnetje / baasje te vinden.

24 April 2009

We inmiddels 9 dagen verder en de club van 10 is nog steeds compleet !!! We zien wel onderlinge verschillen in grootte. De kleuren worden ook steeds zichtbaarder. Er zitten een paar hele leuke bonte FH tussen, precies hun vader. En er zitten een paar hele mooie donkere blauw (grauw ??) FH bij. Enkele FH beginnen de ogen zelfs al te openen. Van Sara kan niets anders gezegd worden dan dat zij een uitstekende moeder is. Als een leeuwin beschermt ze haar jongen. We zijn super trots op haar !!!
Voor foto's kun je terecht op de fotopagina.

15 April 2009  Geboren !!!

Sara heeft haar eerste nestje geworpen !! Maar liefst 10 jongen. Vanochtend om 8 u is ze in het hoekje van haar (nacht)hok gaan zitten, alwaar zij even daarvoor een "nestje" gemaakt had. Binnen een tijdsbestek van 15 minuten had zij haar "nestje" vol liggen met kleintjes.
Daarna zorgvuldig toegedekt met plukken vacht. Wat een prachtig gezicht dat gekrioel. En nu maar afwachten hoe het verder gaat verlopen. Kortom een mooi begin.

Nestje SaraHomeAlgemeenKonijnenTe koopFoto'sFavoriete linksContact